Menu

[Press Release – Dutch] PreviewLabs en Yale werken aan spel voor preventie van e-sigaretten bij tieners in een project met steun van Oculus VR

New Haven, Connecticut, USA: PreviewLabs, een softwarebedrijf uit Wetteren, gespecialiseerd in het ontwikkelen van prototypes met speltechnologie werd gekozen door het nieuwe play4REAL onderzoekslab in het Center for Health & Learning Games van Yale University voor het uitwerken van een prototype voor “smokeSCREEN VR”, een virtual reality game gefinancierd door Oculus VR, het bedrijf van Facebook achter de Oculus Rift – een populaire VR headset voor gamers. Het prototype zal gebruik maken van inzichten uit de psychologie en virtual reality om tieners onder te dompelen in scenarios ivm het weerstaan van groepsdruk rond het gebruiken van elektronische sigaretten.

“Met VR krijg je als speler een echt eerstepersoonsstandpunt en voelt het echt alsof je midden in de virtuele omgeving staat”, zei Dr. Kimberly Hieftje van het play4REAL lab in hun persbericht – “We willen onderzoeken hoe we precies VR kunnen gebruiken om het gevoel van sociale druk op te roepen in scenarios rond het gebruik van e-sigaretten. Kunnen we de druk bijvoorbeeld opvoeren door het gebruik van omgevingsgeluiden en het nabootsen van het geluid van je eigen hartslag?”.

“We zijn enthousiast om samen te werken met PreviewLabs. Hun ervaring in het ontwikkelen van innovatieve virtual reality prototypes voor onderzoeksgroepen zal de sleutel zijn tot het succes van dit project”, zei Hieftje.

“Moeilijke sociale situaties tot leven wekken in een speelbaar virtual reality game, en dit alles natuurlijk laten aanvoelen is de unieke uitdaging van dit project.”, zei Bernard Francois, oprichter van PreviewLabs. “We zijn zeer enthousiast om samen met Yale te werken aan dit project voor Oculus VR”.

Lees meer over hoe PreviewLabs en Yale’s play4REAL lab zullen samenwerken aan dit project op in dit artikel op de blog van PreviewLabs.

Enkele foto’s van het PreviewLabs team kunnen hier gedownload worden.

Over PreviewLabs: PreviewLabs is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van prototypes met game technologie met een kantoor in Wetteren en in de VS (New Haven, Connecticut). We zijn internationaal actief en werken voor ontwikkelaars van games, start-ups, en onderzoeksinstellingen. Onze prototypes worden gebruikt voor het evalueren, verbeteren, en pitchen van concepten voor gebruik op computers, smartphones, spelconsoles, en in virtual en augmented reality. Lees meer op http://www.previewlabs.com

One thought on “[Press Release – Dutch] PreviewLabs en Yale werken aan spel voor preventie van e-sigaretten bij tieners in een project met steun van Oculus VR”

 1. Bernard says:

  Vermeldingen in de Nederlandstalige pers:

  Virtual Reality helpt nee te zeggen, De Standaard, maandag 20 november 2017

  Universiteit Yale wil jongeren weerbaar maken met hulp van Vlaams gamebedrijf PreviewLabs, Het Belang Van Limburg, maandag 20 november 2017

  Kan gamen jongeren helpen om nee te zeggen tegen roken?, VRT NWS, zondag 19 november 2017

  Belgische ontwikkelaar werkt samen met Yale aan game over sigaretten en groepsdruk, 4gamers, vrijdag 17 november 2017

  Belgisch bedrijf maakt VR-game om groepsdruk rond e-sigaretten te weerstaan, 9lives, vrijdag 17 november 2017

  Een overzicht van de vermeldingen in de Engelstalige pers kan teruggevonden worden onder de Engelstalige versie van dit persbericht.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *